Често задавани въпроси

Трябва ли да съм регистриран в сайта за да резервирам почивка?
Не, но регистрацията има предимства. При лог-ване (влизане) в системата, при подаване на резервация не трябва всеки път да попълвате вашите данни, а те се попълват автоматично от системата.Също така, в раздел „Моите Резервации” може да получите подробна информация за всички ваши резервации до момента, както и да проверите дали резервацията ви е потвърдена.

Какви документи ще получа, когато платя почивката във Ваканция.БГ? Каква гаранция имам, че тези документи ще бъдат уважени от хотела, където отивам?
Ще получите ВАУЧЕРИ*, документ удостоверяващ плащането (финансов бон) и разнообразна информация за мястото където отивате – къде да ходите, къде да не ходите, къде и как да смените валута (за екскурзии в чужбина), списък на забележителностите, полезни съвети и други. Ваучерът е официалният документ за пътуване в страната и чужбина съгласно Закона за Туризма. Той удостоверява 100% заплащане на почивката. Преди издаване на ваучер туристическата фирма прави резервация в съответните хотели и те са уведомени за вашето пристигане.
Ваучерът се издава от туроператора, организиращ пътуването, което вие сте закупили от Ваканция.БГ.
* При някои екскурзии, осъществявяни с автобус, се издава групов ваучер и групова медицинска застраховка, които се носят от екскурзовода, който пътува с групата.

Трябва ли да ходя до офиса на Ваканция.БГ за да платя почивката и да взема ваучерите и другите документи за пътуване?
Не е задължително. Ако нямате време може да платите чрез интернет (ONLINE). За целта е необходимо да сте РЕГИСТРИРАН ПОТРЕБИТЕЛ в сайта, да имате дебитна карта и да се регистрирате в EPAY.BG. Плащанията към нас са безплатни за вас.
След потвърждение на резервацията ви, от рубрика „Моите Резервации” ще отидете в защитения сайт на EPAY за да извършите плащане (клиентският номер на Ваканция.БГ в EPAY e 1129641383).
Ние ще ви изпратим документите за пътуване с куриер (безплатно за територията на България).
Може да платите и с банков превод. Тогава пак ще ви изпратим документите с куриер.
Нашите банкови сметка са:
За преводи от България
Ваканция.БГ ООД
Сметка 1
IBAN: BG32UNCR70001522140081
Банка: Уникредит Булбанк, SWIFT/BIC Code: UNCRBGSF

Сметка 2
IBAN: BG37UBBS80021040181614
Банка: ОББ (Обединена Българска Банка), SWIFT/BIC Code: UBBSBGSF

Крайни ли са цените в сайта www.vakanzia.bg? Имат ли включен ДДС?
Всички цени в сайта са крайни с включен ДДС*. Калкулациите на цени от калкулаторите и тьрсачката са в ЛЕВА.
* Съгласно последните промени в Закона за счетоводството и Правилника за прилагането му, въпреки че ДДС е включен в цената и се заплаща от Ваканция.БГ и съответно от клиента, ДДС не се изписва в издаваните от Ваканция.БГ фактури, въпреки че се начислява.

Какво всъщност е Ваканция.БГ Магазин за Почивки?
Ваканция.БГ, Магазин за Почивки е лицензиран от Министерството на Туризма туристически агент и туроперато. Нашата задача е да спестим време на клиентите, търсещи почивки и екскурзии в интернет пространтвото. Ние следим туристическия пазар и предлагаме най-изгодните оферти от най-надеждните туроператори. Сайтът www.vakanzia.bg съдържа и богата допълнителна информация.

Защо да купя почивка от Ваканция.БГ Магазин за Почивки. Какво ще спечеля?
Пари. Време. Сигурност. Удобство.
Не е нужно да обикаляте туристическите фирми и да сравнявате оферти. Ние го правим за вас. В 99% от случаите нашите цени са най-добрите на пазара. Няма да ви предложим нещо, което не сте убеден, че е за вас. Ние ще ви предложим почивката, която вие искате да купите, не почивката, която ние искаме да ви продадем.
Нямате време да ходите да избирате почивка, с часове да сравнявате различни супер-горещи, супер-изгодни промоции, ТОП оферти, измамни отстъпки и други подобни. Не е нужно. Ние ще го правим за вас. При нас няма да намерите подвеждащи и неактуални промоции, при нас ще намерите най-изгодни цени.
Разгледайте офертите на сайта. Ако не намирате това което търсите, кажете ни ги чрез формуляра за индивидуална заявка или на имейл: [email protected] Ние ще ви изготвим екскурзия съобразно вашите желания без никъкъв ангажимент от ваша страна да се възползвате от нея.
В сайта www.vakanzia.bg може да си купите почивка без да излизате от дома или офиса. Единственото условия е да имате дебитна карта или онлайн банкиране; 100% бързо, 100% сигурно, 100% удобно.
Ние ще ви изпратим документите за пътуване с куриер (БЕЗПЛАТНО за територията на България)
Има ли място за паркиране около офиса на Ваканция.БГ?
Офисът на Ваканция.БГ се намира на бул. ул. Г.С. Раковски №150 в София (между бул. Васил Левски и бул. Патриарх Евтимий). Паркирането е с режим Синя Зона и има достатъчно място за паркиране. Може да се спре без да се плаща Синя Зона само за малко.
Защо за някои хотели липсват цени за дадени дати?
Сайтът на Ваканция.БГ Магазин за Почивки се осъвремениява по няколко пъти на ден. Когато за някой хотел няма възможност за резервация (свободни места) то цените за този период се махат от сайта, за да може максимално реално клиентът да прецени в кой хотел има възможност за резервация за желаният от него период на почивка.

Дестинации

Австрия Албания Босна и Хецеговина Германия Гърция. Екскурзии Египет Екзотични Дестинации Израел Испания Италия Мароко ОАЕ Португалия Румъния Русия Словения Сърбия Турция. Екскурзии Унгария Франция Хърватия Черна Гора Чехия ШвейцарияSpecial Price OffersБелгияБългарияЙорданияКипърКоледни празнициМакедонияНова Година АнталияНова Година в ГърцияНова Година в ДубайНова Година в ЕгипетНова Година в Израел и ЙорданияНова Година в ИспанияНова Година в ИталияНова Година в МарокоНова Година в ПортугалияНова Година в Северна МакедонияНова Година в СърбияНова Година в ТурцияНова Година Егейска ТурцияНова Година ИстанбулНова Година. Екзотични ДестинацииНова Година. Още ДестинацииПочивки от ВарнаПредколедни програмиСловакияТунисТурция Почивки от ВарнаТурция Почивки от Велико Търново, Русе, Ст. ЗагораТурция. ПочивкиТурция. Почивки Айвалък и ЧешмеТурция. Почивки Анталия-АланияТурция. Почивки Анталия-БелекТурция. Почивки Анталия-КемерТурция. Почивки Анталия-ЛараТурция. Почивки Анталия-СидеТурция. Почивки БодрумТурция. Почивки ДидимТурция. Почивки КушадасъТурция. Почивки МармарисТурция. Почивки Фетие
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“. Научете повече
Разбрах