Гранд тур на Кавказ, Азербaйджан, Грузия и Армения

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 12 дни / 10 нощувки
Дати: 01.09.2019, 22.09.2019
Цена от: 4178 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
01.09.2019 12.09.2019 от 4398 лв. резервация
22.09.2019 03.10.2019 от 4178 лв. резервация
 • Програма
Програма по дни
 
Ден 1

Отпътуване от летище София в 12:25 ч. Пристигане на летището в Москва в 15:35 ч. Отпътуване за Ереван в 20:40 ч.


Ден 2

Пристигане в Ереван в 00:30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка. Закуска. Панорамна обиколка на Ереван, известен като Розовия град заради цвета на камъка, от който е изграден: площада на Републиката, Машток авеню, Театъра за опера и балет и парка „Каскадите“. Посещение на Музея на ръкописите (наричан Матенадаран), Мемориала на геноцида и фабрика за производство на коняк. Посещение на храма на Митра в Гарни и манастира в Гехард. Храма на Митра е прекрасен древно гръцки храм посветен на бога на Слънцето. Изборът на мястото е много удачен – защита само от една страна с крепостна стена, а пропаст се явява естествена преграда от останалите три. Посещение на Манастира Гехард (Гегард) - част от световното наследство на ЮНЕСКО. На арменски името на манастира означава копие. Намира се до пещерната река Гохт (Goht). Според легенди, името на манастира е свързано с копието, което е пронизало тялото на Исус Христос, докато е бил на кръста. Това копие е било донесено в Армения и е една от реликвите, които могат да се видят в музея Ечмиадзин. Връщане в Ереван. Вечеря. Нощувка. 


Ден 3

Закуска. Посещение на манастира Хор Вирап (4-18 век). Този манастир е широко известен заради своята история. От там се открива прекрасна гледка към свещената планина Арарат – безсмъртния символ на Армения. Обяд и кратък готварски курс с телевизионната звезда Зара Карапетян, където ще имате възможност сами да приготвите типични арменски ястия. Посещение на Ечмиадзин - духовният център на Армения. Катедралата в Ечмиадзин, основана през 303 година, е официалното седалище на арменския патриарх. Ще посетим музея в Ечмиадзин, където има част от Ноевия ковчег. Връщане в Ереван.  Вечеря в типичен ресторант. Нощувка. 


Ден 4

Закуска. Отпътуване за Татев. Манастирът се намира на ръба на плато, до което се стига с лифта „Крилете на Татев“. Лифтът е включен в книгата за рекордите на Гинес, тъй като е най-дългата двойна лифтова линия без междинни стълбове в света. Посещение на манастирският комплекс. Отпътуване към спа курорта Джермук. Вечеря. Нощувка. 


Ден 5

Закуска. Отпътуване в 07:30 ч. към езерото Севан. Възможност за обяд или самостоятелно посещение на манастира в Севан. Круиз по езерото Севан - едно от най-големите високопланински езера в Армения. Отпътуване и посещение на Дилижан. Разходка из градчето по улица Шарамбеян, която е една от най-старите. Отпътуване към Садахло (граница). Пристигане в Тбилиси. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 


Ден 6

Закуска. Посещение на стария Тбилиси, където се намират всички основни забележителности - църквата Метехи, издигната на скала, гледаща към река Мтквари, крепостта Нарикала, издигната през 4-ти век, серните бани, водопада до ботаническата градина. Продъжлаваме с разходка по улица Шардени, известна с елегантните си кафенета и художествени галерии. Ще посетим известния стъклен Мост на Мира, авеню Руставели – главната улица на града. Екскурзия до езерото на костенурката. Свободно време в центъра на Тбилиси. Вечеря. Нощувка. 


Ден 7

Закуска. Отпътуване към планинския регион Казбеги, по пътя разглеждане на замъка Ананури и водния резервоар Джинвали. От Степанцминда се отправяме с джипове 4х4 през красиви долини и гори към църквата Джерджети, разположена на 2170 метра. От там ще имате възможност да наблюдавате един от най-високите ледници в Кавказ – Казбеги (5047 метра). Отпътуване за Гудаури. Вечеря. Нощувка. 


Ден 8

Закуска. Отпътуване към Мцхета, древната столица на Грузия – някогашното кралство Иберия. Населена още през 10 в. Пр. Хр., тя е била религиозен център на Грузия, където Света Нино покръства страната около 337 година от нашата ера. Мцхета е разположена на място, където се кръстосват две реки и стари търговски пътища. Следва посещение на Джвари – манастир от 6-ти век. Връщане в Тбилиси. Настаняване в хотел. Свободно време в центъра на града. Вечеря в ресторант с фолклорно шоу. Нощувка. 


Ден 9

Закуска. Отпътуване за Гори. Градът е основан от един от най-великите крале на Грузия Давид Строителя (1089 г.– 1125 г.). Посещение на музея на Сталин. Следва посещение на Уплисцихе – „господарската крепост“- скален град в източна Грузия, изграден на висок скалист бряг на река Мтквари. Ще видим постройки от 2-ро хилядолетие пр.Хр. до Късно Средновековие. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Полет за Баку. Настаняване в хотел късно вечерта. Нощувка. 


Ден 10

Обяд. Отпътуване към Гобустан. Гобустан е исторически и архитектурен резерват под открито небе с уникални пещерни рисунки, датиращи от епохата на неолита. В него има над 6 000 петроглифа на възраст над 12 000 години. Тези рисунки отразяват живота на хората от каменната епоха – лов, забавления, танци под звуците на „Гавалдаш“ ( скала издаваща дълбок резониращ звук). Благодарение на високите скали там се образуват множество пещери, които са служили за убежище на древните хора и са им помагали да оцелеят при тежки природни условия. Посещение на новоизградения високо-технологичен музей Гобустан. Връщане в Баку. Посещение на храма на огнепоклонниците Атежгах – древна култова сграда, построена на място, където блика природен газ. Този храм е част от зороастрийските хроники и символизира култа към Вечния Огън. В бившите килии, където поклониците от цял свят са отсядали, сега се помещава музей с уникална експозиция. Разглеждане на музея на килима отвън. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 


Ден 11

Закуска. Туристическа програма в Баку - смятан за един от топ 5-те градове с уникална архитектура. Посещение на централната част на Баку, като ни показва най-забележителните исторически и архитектурни обекти, както и любимото място за разходка на местните жители и гостите на града – Баку булевард. Пешеходна разходка из „Стария“ град, известен с множеството исторически и архитектурни паметници – дворeца на Ширван Шах, символа на Баку – Кулата на Девицата, местата за почивка на средновекoвните търговци Кервансарай... Продължаваме към Янардаг. В близост до малкото селище на полуостров Абшерон се намира хълмът Янардаг. На езика на азерите това означава „Горяща планина“. Това е една от най-невероятните природни забележителности не само в Абшерон, но и в целия Азербайджан. Представлява горящ планински склон, който не може да бъде погасен от дъжд, или покрит с пясък, тъй като тлее от хилядолетия. За този феномен има много просто обяснение – в горния слой на почвата се отделя природен газ, който се превръща в пламък при контакт с кислорода. Вечеря с шоу спектакъл. Тръгване към летището. 


Ден 12

Ранен трансфер до летище Баку. Отпътуване за Москва в 05:10 ч. Пристигане на летището в Москва в 07:15 ч. Отпътуване за България в 08:20 ч. Пристигане на летище София в 11:35 ч.

 

Продължителност на туристическата програма: 12 дни
Брой нощни пътувания по туристическата програма: 1 ден
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет
 
настаняване валидна
(от - до)
цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Единична стая - 592 BGN
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Виза за Азербайджан - / 30 USD
 
Такса обработка на документи за виза - / 40 BGN
 
Бакшиши за екскурзовод / шофьор (заплаща се задължително в България) - / 100 BGN
 


Пояснения:
 • При промяна на валутния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
 • Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
 • Часово време: България 12 ч., Армения, Грузия, Азербайджан +2 ч.
 • Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани туристи.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена електронна виза. Агенцията оказва съдействие за получаване на електронна виза. Необходими документи: попълнен визов формуляр, цветно копие на паспорта в JPEG-формат – предоставят се най-късно 40 дни преди датата на отпътуване.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.


Цената включва:
 • Самолетен билет София - Москва - Ереван и Баку - Москва - София с включени летищни такси на авиокомпания "Aeroflot";
 • Всички описани в програмата трансфери;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел "Double Tree by Hilton Yerevan" **** (или подобен) в Ереван, Армения;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Best Western Bohemian Resort Hotel" **** (или подобен) в Севан, Армения;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел "Astoria Tbilisi" **** (или подобен) в Тбилиси, Грузия;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Guduari Inn" **** (или подобен) в Гудаури, Грузия;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Central Park Hotel Baku" **** (или подобен) в Баку, Азербайджан;
 • 2 обяда;
 • Описаната туристическа програма в Ереван, Гарни, Гехард, Хор Вирап, Нораванк, Ечмиадзин, Севан + езерото, Дилижан, Садахло, Тбилиси, Ананури, Казбеги, Гудаури, Мцхета, Гори, Уплисцихе, Баку, Гобустан, Янардаг;
 • Круиз по езерото Саван;
 • Круиз по Бакинския залив;
 • Дегустация на бренди в Ереван;
 • Местни екскурзоводи по целия маршрут;
 • Водач-преводач от България;
 • Медицинска застраховка с ЗК "Модиал Асистанс" покритие 10 000 евро.


Цената не включва:
 • Виза за Азербайджан;
 • Такса обработка на документи за виза;
 • Бакшиши за екскурзовод / шофьор (заплаща се задължително в България);
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • Градски транспорт;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
Оферта № Е894
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“. Научете повече
Разбрах