Обслужване на клиенти и резервации – (02) 421 9993. 0888 808 937 | sofia@vakanzia.bg | skype: My status

Bookmark and Share

Пътеводители

Бодрум

Курортният град с характерна архитектура е разположен на около 180 км. на юг от Кушадасъ и на около 270 км от най-големия град в региона - Измир. Бодрум, древният град Халикарнас, днес е модерен туристически център, който привлича туристите с кристално чисто море, добри плажове и мек климат. Докато сте на почивка в Бодрум може да посетите древният град Ефес - вторият по големина град в Римската Империя и калциевите тераси на Памуккале. Също така може да се разходите с ферибот до гръцкия остров Кос.

Ориентация
Основната туристическа зона на Бодрум е залива Гюмбет. Тук е концентриран и нощния живот на курорта. В района около пристанището в центъра на града също има множество ресторанти, магазини и заведения.

Най-голямата дискотека в Турция, Халикарнас, е извън града. Оттам осигуряват безплатен транспорт от и до хотелите. От центъра на Бодрум и пристанището до туристическата зона Гюмбет (ок. 2-3 км) се стига с маршрутка за около 10 минути. Хотелите в самия град Бодрум, нямат собствен плаж и ползват градския плаж или плажа в Гюмбет.

Хотели има в другите заливи на полуостров Бодрум, а именно Битез, Отракент, Тургутрейс, Гюндоган и Торба. Повечето хотели в тези заливи са комплекси от клубен тип. От тези хотели до града се стига с маршрутка или такси за около 20-30 минути.

Плаж. Като плавило плажовете са със сравнително тясна пясъчна ивица, като на места на границата между плажа и морето има камъчета. Някои от хотелите нямат пясъчна плажна ивица и има изградени понтони, чрез които се влиза в морето.