Обслужване на клиенти и резервации – (02) 421 9993. 0888 808 937 | sofia@vakanzia.bg | skype: My status

Bookmark and Share

Пътеводители

Кушадасъ

Кушадасъ е един от най-големите морски курорти в Турция. Разположен е в едноименния залив, на около 90 на юг от град Измир. Курортът е и отправна точка за много екскурзии - Къщата на Дева Мария, античните градове Ефес и храма на Артемида, Дидим, Милет.

Сезонът тук продължава до края на септември. Плажовете в района на Кушадасъ са чисти и добре поддържани. Водата е топла и без водорасли, предлагат се разнообразни водни спортове и развлечения.

След плаж може да се разходите по крайбрежната улица, де седнете в някое от многобройните кафенета и ресторанти по крайбрежната улица, да си почивате и да гледате как яхтите пристигат и си отиват от пристанището. Ресторантите предлагат многобройни морски специалитети, както и традиционни турски и егейски блюда. Любителите на нощните забавления могат да посетят квартала на заведенията (Bar Street) в района на пристанището.

Ориентация
Повечето хотели са от клубен тип и са разположени на няколко километра на юг и на север от града и имат собствени секции на плажа. Хотелите в самия град нямат собствен плаж и ползват някой от градските плажове. От хотелите в туристическите зони до града се стига с маршрутка за около 10 минути.

Аквапаркове. В района на Кушадасъ има 3 големи аквапарка. Adaland е разположен на около 4 км на север от града, Aquafantasy - на около 5 км. Longbeach Aquaresort се намира на около 4-5 км на юг от Кушадасъ. Всички аквапаркове осигуряват безплатен транспорт от Кушадасъ.

Плажове.
Градски плаж.
Намира се до марината, срещу пристанището (пясъчен)

Long Beach. Плажът Лонг Бийч е разположен на около 6 км южно от центъра на Кушадасъ (пясъчен, широка плажна ивица).

Ladies Beach. Плажът Лейдис Бийч се намира на около 2 км южно от центъра на Кушадасъ (пясъчен). Този плаж е доста натоварен през почивните дни, тъй като се ползва и от местните жители.

Kustur Beach. Плажът Кущур Бийч е разположен на около 5-6 км на север от града (пясъчен, на места на границата между плажа и морети има ситни камъчета).