Обслужване на клиенти и резервации – (02) 421 9993. 0888 808 937 | sofia@vakanzia.bg | skype: My status

Bookmark and Share

Пътеводители

Хургада

Курортът Хургада се намира на брега на Червено море, на около 480 км на югоизток от столицата Кайро, на 4 часа път от реката Нил и забележителностите на Луксор и Карнак, на края на Египетската пустиня.

Курортът е световно известен със своите прозрачни води и отличните условия за гмуркане и е любимо място за почивка на туристите от Европа.

Хургада предлага всичко, което има всеки модерен град, и в същото време не е загубил своята спокойна пустинна атмосфера. Тук може да се наслаждавате на слънцето на плажа, да се спуснете с прозрачна подводница в дълбините на морето и да видите невероятни корълови рифове и разнообразни морски обитатели, да отидете с лодка до някой от островите и да се гмуркате в тюркоазените води и да се наслаждавате на прекрасната гледка.

Ориентация
Центъра на Хургада е предимно жилищна. Хотелите са разположени в туристическата зона на юг от центъра. Пешеходната туристическа зона с концентрация на баровe, ресторанти и дискотеки се намира на около 6-10 км на юг от центъра на Хургада и се простира до хотел Steigenberger Al Dau.

Хотелските комплекси на юг от пешеходната туристическа зона са от затворен (клубен тип). До пешеходната туристическа зона може да се стигне с маршрутка или с такси.

Курортната зона Ел Гуна (El Gouna), се намира на около 25 км на север от Хургада. Представлява поредица от острови и канали сред екзотична растителност. Като правило хотелите тук са от затворен (клубен тип). Плажовете са с пясъчна плажна ивица.

Курортните зони Макади Бей (Makadi Bay), Сал Хашиш (Sahl Hasheesh), Сома Бей (Soma Bay) и Сафага (Safaga) се намират на юг от Хургада. Хотелите тук са от затворен (клубен тип) с пясъчна плажна ивица.

Плаж. Плажната ивица в Хургада е пясъчна, широка, като на места, най-вече в северната част на туристическата зона при влизане в морето има корали и е препоръчително да се носят специални обувка с които да се влиза във водата. Някои от хотелите имат изградена изкуствена плажна ивица и влизането във водата е посредством платформа..