Обслужване на клиенти и резервации – (02) 421 9993. 0888 808 937 | sofia@vakanzia.bg | skype: My status

Bookmark and Share

Пътеводители

Пампорово

Най-слънчевият зимен и планински курорт. Намира се на 1650 м надморска височина, в подножието на връх Снежанка, на около 90 км на юг от Пловдив и на 260 км от София. Климатът в Пампорово е изключителен – мека зима с около 120 слънчеви дни, но с трайна снежна покривка. Ски сезонът продължава от декември до април. Специфичните природни условия го правят еднакво привлекателен както през зимата, така и през лятото.

Заобленият релеф на планината правят ски пистите на Пампорово особено удобни за начинаещи. Това в никакъв случай не значи че липсват и писти за напреднали и опитни скиори.

Когато свалите ски обувките или не карате ски, може да се възползвате от разнообразните забавления в курорта - закрит плувен басейн, сауна, оздравителен център в хотел “Перелик”, стрелба с лък в хотел “Мургавец”. Може да опитате оригиналните родопски специалитети и местни вина в някое от битовите заведения. С много веселие са придружени ски-карнавалите, ски-шоу програмите и забавните вечери.

Разположен е на 1650м. надморска височина в подножието на връх Снежанка (1926м). Намира се на 260 км от София , на 85 км от Пловдив.