Обслужване на клиенти и резервации – (02) 421 9993. 0888 808 937 | sofia@vakanzia.bg | skype: My status

Bookmark and Share

Често задавани въпроси

 • Трябва ли да съм регистриран в сайта за да резервирам почивка?

  Не, но регистрацията има предимства. При лог-ване (влизане) в системата, при подаване на резервация не трябва всеки път да попълвате вашите данни, а те се попълват автоматично от системата.
  Също така, без да сте регистриран, не можете да плащате онлайн с дебитна или кредитна карта.
  Регистрацията е безплатна и отнема секунди. Също така, в раздел „Моите Резервации” може да получите подробна информация за всички ваши резервации до момента, както и да проверите дали резервацията ви е потвърдена.

 • Как да проверя дали заявката ми за резервация е потвърдена?

  Три начина:

  1. В раздел „Моите Резервации” в нашия сайт.
   За целта трябва да се регистрирате като потребител. Регистрацията е безплатна и отнема секунди. В този раздел може да получите подробна информация за всички ваши резервации до момента, както и да проверите дали някоя ваша чакаща резервация е потвърдена
  2. Като ни изпратите имейл на: sofia@vakanzia.bg. Ние ще ви отговорим веднага.
  3. Като ни се обадите по телефона - 02/421 99 93, 02/953 18 13, 0888/808 937.
 • Какви документи ще получа, когато платя почивката във Ваканция.БГ? Каква гаранция имам, че тези документи ще бъдат уважени от хотела, където отивам?

  Ще получите ВАУЧЕРИ*, документ удостоверяващ плащането (финансов бон) и разнообразна информация за мястото където отивате – къде да ходите, къде да не ходите, къде и как да смените валута (за екскурзии в чужбина), списък на забележителностите, полезни съвети и други. Ваучерът е официалният документ за пътуване в страната и чужбина съгласно Закона за Туризма. Той удостоверява 100% заплащане на почивката. Преди издаване на ваучер туристическата фирма прави резервация в съответните хотели и те са уведомени за вашето пристигане.
  Ваучерът се издава от туроператора, организиращ пътуването, което вие сте закупили от Ваканция.БГ.
  * При някои екскурзии, осъществявяни с автобус, се издава групов ваучер и групова медицинска застраховка, които се носят от екскурзовода, който пътува с групата.

 • Трябва ли да ходя до офиса на Ваканция.БГ за да платя почивката и да взема ваучерите и другите документи за пътуване?

  Не е задължително. Ако нямате време може да платите чрез интернет (ONLINE). За целта е необходимо да сте РЕГИСТРИРАН ПОТРЕБИТЕЛ в сайта, да имате дебитна карта и да се регистрирате в EPAY.BG. Плащанията към нас са безплатни за вас.
  След потвърждение на резервацията ви, от рубрика „Моите Резервации” ще отидете в защитения сайт на EPAY за да извършите плащане (клиентският номер на Ваканция.БГ в EPAY e 1129641383).
  Ние ще ви изпратим документите за пътуване с куриер (безплатно за територията на България).

  Може да платите и с банков превод. Тогава пак ще ви изпратим документите с куриер.
  Нашите банкови сметка са:

  За преводи от България
  Ваканция.БГ ООД
  Сметка 1
  IBAN: BG32UNCR70001522140081
  Банка: Уникредит Булбанк, SWIFT/BIC Code: UNCRBGSF

  Сметка 2
  IBAN: BG37UBBS80021040181614
  Банка: ОББ (Обединена Българска Банка), SWIFT/BIC Code: UBBSBGSF

 • Крайни ли са цените в сайта www.vakanzia.bg? Имат ли включен ДДС?

  Всички цени в сайта са крайни с включен ДДС*. Калкулациите на цени от калкулаторите и тьрсачката са в ЛЕВА.
  * Съгласно последните промени в Закона за счетоводството и Правилника за прилагането му, въпреки че ДДС е включен в цената и се заплаща от Ваканция.БГ и съответно от клиента, ДДС не се изписва в издаваните от Ваканция.БГ фактури, въпреки че се начислява.

 • Какво всъщност е Ваканция.БГ Магазин за Почивки?

  Ваканция.БГ, Магазин за Почивки е лицензиран от Министерството на Туризма туристически агент. Нашата задача е да спестим време на клиентите, търсещи почивки и екскурзии в интернет пространтвото. Ние следим туристическия пазар и предлагаме най-изгодните оферти от най-надеждните туроператори. Сайтът www.vakanzia.bg съдържа и богата допълнителна информация.
  В допълнение сайтът Ваканция.БГ работи като туристическо-информационен портал, в който хората да могат да получат разнообразна туристическа и не само туристическа информация и същевременно, когато търсят почивка да могат в един лесен за навигация формат да направят своя избор измежду избраните от нас оферти.

 • Защо да купя почивка от Ваканция.БГ Магазин за Почивки. Какво ще спечеля?

  Пари. Време. Сигурност. Удобство.
  Не е нужно да обикаляте туристическите фирми и да сравнявате оферти. Ние го правим за вас. В 99% от случаите нашите цени са най-добрите на пазара.
  Ние не сме Туроператор и нямаме материален интерес да ви продадем почивка в точно определен хотел и за точно определена дата. Няма да ви предложим нещо, което не сте убеден, че е за вас. Ние ще ви предложим почивката, която вие искате да купите, не почивката, която ние искаме да ви продадем.

  Нямате време да ходите да избирате почивка, с часове да сравнявате различни супер-горещи, супер-изгодни промоции, ТОП оферти, измамни отстъпки и други подобни. Не е нужно. Ние ще го правим за вас. При нас няма да намерите подвеждащи и неактуални промоции, при нас ще намерите най-изгодни цени.

  Разгледайте офертите на сайта. Ако не намирате това което търсите, кажете ни ги чрез формуляра за индивидуална заявка или на имейл: sofia@vakanzia.bg. Ние ще ви изготвим екскурзия съобразно вашите желания без никъкъв ангажимент от ваша страна да се възползвате от нея.

  В сайта www.vakanzia.bg може да си купите почивка без да излизате от дома или офиса. Единственото условия е да имате дебитна карта или онлайн банкиране; 100% бързо, 100% сигурно, 100% удобно.
  Ние ще ви изпратим документите за пътуване с куриер (БЕЗПЛАТНО за територията на България)

 • Има ли място за паркиране около офиса на Ваканция.БГ?

  Офисът на Ваканция.БГ се намира на бул. ул. Г.С. Раковски №150 в София (между бул. Васил Левски и бул. Патриарх Евтимий). Паркирането е с режим Синя Зона и има достатъчно място за паркиране. Може да се спре без да се плаща Синя Зона само за малко.

 • Защо за някои хотели липсват цени за дадени дати?

  Сайтът на Ваканция.БГ Магазин за Почивки се осъвремениява по няколко пъти на ден. Когато за някой хотел няма възможност за резервация (свободни места) то цените за този период се махат от сайта, за да може максимално реално клиентът да прецени в кой хотел има възможност за резервация за желаният от него период на почивка.